“Να αγαπήσουμε επιτέλους αυτόν τον τόπο που λέγετε Χανιά” Συνέντευξη Στέλιου Μιχαηλάκη!

“Να αγαπήσουμε επιτέλους αυτόν τον τόπο που λέγετε Χανιά” Συνέντευξη Στέλιου Μιχαηλάκη!

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 δυτικής Κρήτης για την πορεία της δημοτικής αρχής, το Ακρωτήρι, τα αθλητικά δρώμενα και την απόφαση του να εμπλακεί με τα κοινά του τόπου μας.

Εν αρχή... ήσουν έτοιμος να αναλάβεις το κομμάτι του αθλητισμού στη πόλη μας;
Πρώτα από όλα να πω ότι τίποτα δεν ήταν συμφωνημένο... Πριν καλά καλά ξεκινήσουμε... μου “άμπωξε” τους γάμους! Θα κάνεις χαρούμενους τους ανθρώπους και το αναλαμβάνεις εσύ... Οπότε... η πρώτη μου δουλειά... είναι οι γάμοι... Ήμουν έτοιμος όμως για το κομμάτι του αθλητισμο, το ήθελα πολύ αλλά δεν μπορούσα να το εκφράσω καθώς και άλλα παιδιά είναι που ήταν και είναι κοντά στον αθλητισμό όπως ο Χαζηράκης και ο Βαρδάκης. Είχα ακούσει από “τιτιβίσματα” ότι θα είμαστε στην καθαριότητα με τον Τσουπάκη και για αυτό ασχολήθηκα...

Για πες μας γιατί κατέβηκες μιας και το αναφέρεις.
Έχω στο χωριό κάποια δωμάτια, στη Μαλάξα. Και έρχεται ένας τύπος που μένει στα δωμάτια και με ρωτάει: “Ο δρόμος αυτός που ανεβαίνει προς τα πάνω είναι ο κανονικός ή κάποιος παράδρομος γιατί βλέπω τόσα πολλά σκουπίδια που μου θυμίζει χωματερή” Ε, αυτό ήταν η αιτία να κατέβω στις εκλογές. Με τσάκισε η κουβέντα του. Με ενόχλησε, με πρόσβαλλε με την καλή έννοια και μας φέρνουν χρήματα αυτοί οι άνθρωποι και αυτοί βλέπουν σκουπίδια!
Ήμουν αρνητικός στην αρχή να κατέβω στις εκλογές. Όταν ήρθε ο κύριος Σημανδηράκης που δεν τον γνώριζα... δεν με έπεισε στην αρχή... να κατέβω αλλά μόνο να βοηθήσω. Ε, μετά που βρέθηκε με την οικογένεια μου (που ήταν το βασικό για μένα)... και τους έπεισε αυτούς και ήταν θετικοί... και εν τέλει μπήκα και εγώ στο “παιχνίδι” των εκλογών.

Όλη η κοινωνία σε αγαπάει... δεν δυσκολεύτηκες να ταυτιστείς με έναν συνδυασμό και να πας και απέναντι σε ανθρώπους που κάθε μέρα ήσασταν μαζί στο γήπεδο, στο καφενείο ή και στη δουλειά;
Με όποιον και να πήγαινα... το ίδιο πρόβλημα θα υπήρχε. Έχω πάρει πολύ αγάπη στη ζωή μου. Δεν θα άλλαζαν οι εκλογές τίποτα ανάμεσα σε μένα και τους φίλους μου και τον κόσμο.

Το Σαββατοκύριακο πάντως μάζευες πάλι μπάλες στο γήπεδο... δεν αλλάζει το χούι... ακόμα και ας έγινες αντιδήμαρχος.
Αυτή η Άντζελα η Μαρκουλάκη ρε παιδί μου... μόλις με πετύχει “μπόσικο” ανεβάζει τη φωτογραφία... και με “δίνει”. Την αγαπάω αυτήν και την οικογένεια της πάρα πολύ... και αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι... (γέλιο).

Περιμένουν στα Νεροκούρου περισσότερα τώρα που ο πρόεδρος τους είναι και αντιδήμαρχος;
Το περίμενα ότι θα προκύψει... Πριν πήγαιναν στον Φοβάκη το Μανούσο, τώρα έρχονται και σε μένα. Ο Κοσμάς ο Καλομοιράκης το παλεύει... στην περιοχή και έχει πάρει τον τελευταίο καιρό τα... πάνω του και παράλληλα να γίνουν πράγματα για τα Νεροκούρου καθώς είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές του δήμου.

Με λίγες κουβέντες... το ποδηλατοδρόμιο θα γίνει;
Θα φτιαχτεί. Ας μην το πάρουμε από την αρχή... Πάμε για το καλό κομμάτι. Βρήκαμε τη λύση. Να πω το ερέθισμα. Πήγαινα στο γήπεδο που παίζαμε και έβλεπα το ποδηλατοδρόμιο... τόσα μπετά... τσιμέντα, λεφτά και αναρωτιόμουν αν θα βρεθεί κάποιος να το φτιάξει. Και χαίρομαι που μου έλαχε εμένα ο κλήρος. Γιατί όταν το είπα στο δήμαρχο... μου είπε: “Είσαι τρελός”. Μετά από 10 λεπτά έρχεται και μου λέει... “Προχώρα είμαι μαζί σου”. Ε, τότε είδα ότι θα το κάνουμε και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους.

Αν γίνει το έργο θα έχεις αφήσει κάτι στη κοινωνία μας...
Λέμε για αθλητικό τουρισμό... Ορίστε μία υποδομή που θα μας βγάλει στα... “ανοιχτά”. Έχουμε ένα φοβερό αθλητικό γραφείο με την Ψούνη, τον Μαρκουλάκη, τη Σκουλούδη και δουλεύουμε όλοι για το καλύτερο του τόπου μας. Είμαστε μία ομαδάρα που δουλεύει με χαμόγελα και έχουμε αποτέλεσμα. Να αφήσουμε το στίγμα μας.

Τι είναι αυτό το πάρκο των ανεμόμυλων που μου είπες πριν;
Πίσω από τη Mobiak είναι 270 στρέμματα με ανεμόμυλους... όπου θα γίνει πάρκο και θα το διαμορφώσουμε για περιπατιτικές διαδρομές και ότι άλλο προκύψει εκεί μέσα. Όπως καταλαβαίνετε με αυτό το πάρκο, το ποδηλατοδρόμιο αλλά και το κολυμβητήριο που υποσχέθηκε ο κύριος Διγαλάκης ότι θα φτιαχτεί, το Ακρωτήρι θα αλλάξει μέσα σε λίγο καιρό δραματικά... προς το καλύτερο φυσικά.

Υπάρχει δομημένο σχέδιο για τα γήπεδα;
Ασφαλώς. Μετά από πολλά χρόνια θα “χτενιστούν” όλα τα γήπεδα. Θα φτιάξουμε τα λουτρά, κάτι περιφράξεις αλλά και οι ομάδες θα πρέπει να δίνουν κάποια χρήματα για την συντήρηση όταν φτιαχτούν. Ένα μικρό ποσό μετά που τα έχουμε φτιάξει... δεν είναι και τόσο δύσκολο. να δώσουν 100-150 ευρώ ένα παράβολο. Πρόσφατα βάλαμε τουαλέτα στην Αγία Μαρίνα που δεν υπήρχε καθόλου. Πρέπει να υπάρχει μία συνεχής βελτίωση των υποδομών μας. Έχουν φύγει ήδη οι εργολαβίες για αλλαγές χλοοτάπητα σε γήπεδα αλλά και μικρά έργα - παρεμβάσεις στα γήπεδα. Πρέπει όμως και οι παραγονταρέοι... να βοηθήσουν λίγο. Να κάνουν και αυτοί ορισμένα πράγματα. Μην τα περιμένουν όλα από το δήμο.

Θέματα με τονΑ.Ο.Χ και τον Πλατανιά για τα Περιβόλια έχουμε;
Υπάρχουν θεματάκια όμως και οι δύο πρόεδροι δείχνουν καλή διάθεση και τα ξεπερνάμε. Αν και τη δική μου άποψη την γνωρίζεις. Μία ομάδα στη μεγάλη κατηγορία... και κάθε χρόνο άλλος πρόεδρος... Δεν γίνεται να έχουμε 15 ομάδες στην ίδια κατηγορία. Έχουμε ένα θέμα... με τον Κλαδισό με τα ωράρια. Ο ένας θέλει ότι τον συμφέρει... και ο άλλος το ίδιο. Εμείς όταν μπαίνουμε στη μέση... έχουμε μία μόνο λύση... δικαιοσύνη. Θα αλλάξουμε σύντομα το κόστος της ώρας... και με δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να πληρώνει ο ένας λιγότερο από τον άλλον. Δεν γίνεται. Να ξέρετε ότι από την 1η Ιουλίου... θα αλλάξουν τα κοστολόγια και δεν θα θέλουν όλοι να παίρνουν πολλές ώρες... πιστέψτε με. Χρειάζεται ισορροπία και θα την βρούμε. Κάναμε έρευνα αγοράς... και θα κάνουμε ότι χρειάζεται! Δωρεάν θα είναι μόνο οι ΑΜΕΑ και όσοι κάνουν μαθήματα χωρίς να βγάζουν χρήματα.

Έχουν περάσει 5 μήνες... και θέλω να γίνεις ο πιο αυστηρός κριτής της δημοτικής αρχής.
Βάλαμε πολύ ψηλά το πήχη... μη γνωρίζοντας την δυνατότητα των υπηρεσιών μας. Το ένα και μεγάλο λάθος μας... Οι “παλιοί” μας έλεγαν... “χαλαρώστε” λίγο όμως έχουμε κεκτημένη ταχύτητα και “τρέχουμε”. Το μαγαζί “διανυκτερεύει” και είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα είμαστε στη διάθεση των υπηρεσιών και των πολιτών. Προσπαθούμε και θα πάει ο δήμος πιο γρήγορα... από ότι πήγαινε!

Τι θες να αφήσεις στη θητεία σου;
Θέλω να αλλάξουμε κουλτούρα. Να υπάρχει αντιπαλότητα μέσα στα γήπεδα και όχι έξω από αυτά. Και επιπλέον να δίνουμε λιγότερα χρήματα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ήρεμα και να μην σπαταλούν χωρίς λόγο οι ομάδες χρήματα ντε και καλά για να κάνουν πρωταθλητισμό. Να αλάξουμε κουλτούρα παντού. Να αγαπήσουμε αυτόν τον τόπο που λέγετε Χανιά... και τον αγαπάνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμάς τους ίδιους!

back to top

ΕΤΑΝΑΠ

ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.