Kosmos Chania - Monday, 08 April 2019

Κάτι παραπάνω από οικογένεια!

Στα Τσικαλαριά... θα υπάρχει μόνο ένα τοπικό... Με "αρχηγό" τον Περάκη τον Βαγγέλη... Μάλιστα ορισμένοι "αχρείοι" προσπάθησαν να τους βγάλουν μαλωμένους... αλλά δεν παίζει κάτι τέτοιο. Ο Βαγγέλης είναι "δύναμη" στην περιοχή και όλοι τον αγαπάνε... 

Υ.Γ Τον Παπαδάκη το Νίκο τον έχουν μόνο για τα παγωτά στον συνδυασμό!

Read more...

Φοβερός...

Έχει και τα καλά του ο Κλεισθένης... Όπου και να σηκώσω πέτρα... βρίσκω τον Μιχάλη τον Τσουπάκη που κατεβαίνει με τον Σημανδηράκη.

Read more...

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ... η χαρά τους στον Πλατανιά!

Η χαρά των εργολάβων είναι ο Μαλανδράκης αφού μπορεί να δίνει με απευθείας αναθέσεις χρήματα για τις περιοχές που υπέστησαν ζημιές... Να δείτε κόσμος και κοσμάκης από τις εταιρίες... που περιμένουν πως και πως να τον “στηρίξουν” μπας και πάρουν καμία δουλειά...

Read more...

Μανώλης Ντουντουλάκης: Επιτέλους να αφουγκραστούμε τον Δημότη

Ο χρόνος περνάει και οι λύσεις στα προβλήματα των Δημοτών καθυστερούν αδικαιολόγητα.

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή για να επανεξετάσουμε τα δεδομένα που επηρέασαν και επηρεάζουν δραματικά τη ζωή του Δημότη Πλατανιά –σε όλη την έκταση του Δήμου– έχουμε:
- Ιανουάριος: Μεγάλη κατολίσθηση στον Σταλό με αποτέλεσμα να κλείσει ο ΒΟΑΚ.
- Φεβρουάριος: Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τον Δήμο (12/2, 13/2, 24/2, 25/2, 26/2).
- Μάρτιος/Απρίλιος 2019: Οι βροχές συνεχίστηκαν οξύνοντας τα προβλήματα.

Στις 4 Μαρτίου δημοσιεύθηκε επίσημα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 730/4.3.2019) η απόφαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, για σύσταση Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν. Χανίων, ως συνέχεια της επίσκεψης του κ. Σπίρτζη στις πληγείσες περιοχές και των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στις 26/02.

Αποτέλεσμα;

Οι Δημότες σήμερα ακριβώς ένα μήνα μετά τη σύσταση του προαναφερθέντα Τομέα και μετά από ενάμιση μήνα μετά τις βιβλικές καταστροφές, ακόμα ταλαιπωρούνται στο μέγιστο βαθμό και ανησυχούν βαθύτατα:
- Ο ΒΟΑΚ ακόμα απαιτεί πολύ δουλειά για να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση,
- Το οδικό δίκτυο της ενδοχώρας είναι ακόμα πολλαπλώς καταστρεμμένο,
- Η παλιά εθνική οδός στο παραλιακό μέτωπο έχει πληθώρα προβλημάτων με ιδιαιτέρως καταπονημένο οδόστρωμα,
- Η στρατιωτική γέφυρα παραμένει στη θέση της στον Ιάρδανο ποταμό,
- Η γέφυρα του Αλικιανού δεν έχει αποκατασταθεί.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να δώσουν λύσεις στην καθημερινότητά τους, τη στιγμή που η επίσημη πολιτεία και οι φορείς του Υπουργείου, παρά τα ΦΕΚ που εκδόθηκαν, καθυστερούν να δώσουν λύσεις.

Λύσεις άμεσες ζητά ο Δημότης. Τώρα. Όχι άλλα λόγια, ούτε άλλες φωτογραφίες των ιθυνόντων πάνω από τις καταστροφές. Ούτε έργα βιτρίνας ψηφοθηρικά δύο μήνες πριν τις εκλογές, έργα ουσίας με μακρόπνοο ορίζοντα θέλουν οι Δημότες, για να μην ξαναπλημμυρίσουν και να πάρουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ο κίνδυνος να προστεθούν και άλλα βάρη, στους ήδη εξαντλημένους και οικονομικά κατοίκους μας, αν οι επισκέπτες του τόπου μας δεν είναι οι αναμενόμενοι, είναι ορατός. Ασφαλώς οι επισκέπτες ούτε οι ντόπιοι ούτε οι ξένοι, δεν έλκονται από προβληματικά οδικά δίκτυα και στρατιωτικές γέφυρες που δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο. Κίνητρα αποζητούν οι επισκέπτες για να εξερευνήσουν τις ομορφιές του Δήμου μας και ιδιαίτερα της ενδοχώρας μας.

Η απόφαση της παράταξής μας ήταν και είναι σταθερή να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον Δημότη κάνοντας παρεμβάσεις ουσίας και συνεργαζόμενοι στο μέτρο του δυνατού με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιτυχώς τα συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία κυριολεκτικά κατέστρεψαν ορισμένες περιοχές του Δήμου μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ακλόνητα με σοβαρότητα και ευθύνη, όχι με εκλογικό ορίζοντα, για αυτό και αποφύγαμε να είμαστε μπροστά στις φωτογραφίες του Κερίτη, ψηφοθηρικού/μικροπολιτικού χαρακτήρα, αλλά δίνοντας προτεραιότητα στον Δημότη, ακούγοντας με προσοχή την αγωνία του και προτείνοντας στις ιθύνοντες από όλες τις θέσεις ευθύνης μας (Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Συσκέψεις με Υπουργούς-Βουλευτές-Περιφερειάρχη-Δημάρχους-Υπηρεσιακούς Φορείς, Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά) ουσιαστικές και ρεαλιστικές λύσεις στο κέντρο του προβλήματος, με μακρόπνοο ορίζοντα, άλλωστε βέλτιστος προγραμματισμός, συνεργασία και οργάνωση είναι απαραίτητα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι αρμόδιοι μας είχαν διαβεβαιώσει ότι έως το τέλος Απριλίου θα έχουν λυθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους τα προβλήματα του Δήμου. Ασφαλώς άλλες καθυστερήσεις δεν επιτρέπονται και εμείς θα είμαστε από την πλευρά μας παρόντες, για να διαπιστώσουμε την πορεία εξέλιξης των ζητημάτων μαζί με τους Δημότες μας.

Με εκτίμηση,
Ντουντουλάκης Μανώλης
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Read more...

Tους τα είπε... “χύμα” η Τούλα Παπαδάκη!

Έντονη κριτική εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, άσκησε το πρωί του Σαββάτου, η επιχειρηματίας Τούλα Γωνιωτάκη – Παπαδάκη, στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αποκορώνου για το θέμα της καθίζησης του ΒΟΑΚ στο ύψος της Απτέρας.

Read more...

Δύναμη ο Τσαπάκος!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΠΑΚΟΣ...  Πρώην δήμαρχος Θερίσου, νυν δημοτικός σύμβουλος και ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην δημιουργία ενός πολλυσυλεκτικού και μεγάλου ψηφοδελτίου στο πλευρό του Παπαδογιάννη.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΤΑΝΑΠ

ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.