Ιωάννα Πετράκη: Καλοκαίρι και δίαιτα... γίνεται;

Ιωάννα Πετράκη: Καλοκαίρι και δίαιτα... γίνεται;

Οι περισσότεροι από εσάς... θέλετε να περάσετε ένα ευχάριστο καλοκαίρι χωρίς τον “πονοκέφαλο” ενός διατροφολόγου από πάνω σας. Μπορούν να συνδυαστούν όμως και τα δύο; 

Η Ιωάννα Πετράκη είναι απόφοιτος του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου στην επιστήμη της Διαιτολογίας & Διατροφής. Είναι από τις νέες ανερχόμενες επιστήμονες που κάνει “παπάδες” όταν χρειάζεται να χάσεις κιλά με σωστό τρόπο. Η Ιωάννα μας έδωσε το στίγμα της για το φετινό καλοκαίρι και μας συμβουλεύει για το πως πρέπει να κινηθούμε μπροστά στους πειρασμούς!

1) Το καλοκαίρι τελικά πρέπει να προσέχουμε να μην πάρουμε κιλά ή να χάσουμε;
1. Εξαρτάται το στόχο που έχει ο καθένας και το πως τα έχει πάει έως τις αρχές καλοκαιριού! Δηλ. Π.χ. αν κάποιος νοσεί από κάτι που χρήζει και το καλοκαίρι να μειώσει κιλά, ο στόχος κοιτάζει προς τα εκεί! Από την άλλη πλευρά , αν ο στόχος δε σχετίζεται με παράγοντες υγείας και έως το καλοκαίρι το άτομο έχει δουλέψει άριστα, τότε ναι, μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να συντηρηθεί και να συνεχίσει από Σεπτέμβρη!

2) Πόσο εύκολο είναι να συμβουλεύεις κάποιον να κάνει ισορροπημένη διατροφή όταν τα δέλεαρ του καλοκαιριού είναι τόσα πολλά για το στομάχι μας;
2. Είναι πολύ όμορφο να θυμίζεις οτι υπάρχουν μέρες που σίγουρα θα γευόμαστε τα δέλεαρ του καλοκαιριού, αλλά από την άλλη να έχουμε στο μυαλό μας την επάνοδο στο ρυθμό μιας ισορροπημένης ημέρας ..έτσι είναι η ζωή μας όλο το χρόνο!!!!!

3) Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι το καλοκαίρι κάνουν “stop” στις δίαιτες και ξεκινάνε πάλι από Σεπτέμβριο;
3. Είναι αλήθεια. Τα στατιστικά δείχνουν ότι το καλοκαίρι αποτελεί περίοδο διατροφικής ανάπαυσης και έναρξη απο Σεπτέμβρη.. όμως συστήνεται παρακολούθηση για συντήρηση μέσα στο καλοκαίρι, παρά αποκοπή από κάθε στόχο!
4) Ισχύει αυτό που λένε ότι για να χάσει κάποιος κιλά... μετράει 80% η διατροφή και μόλις 20% η γυμναστική;
4. Είναι και τα δύο κρίκοι μίας αλυσίδας! Το ένα δυναμώνει το άλλο όταν συνυπάρχουν! Αρα, μάλον έχουν ισομερή ευθύνη στη μείωση του βάρους!

5) Υπάρχουν “μυστικά” που κάποιος μπορεί να κάνει ώστε το καλοκαίρι με τόσα τραπέζια, γάμους και υποχρεώσεις ώστε τουλάχιστον να μην βάλει κιλά;
5. Σαφώς! Να θυμηθεί τους τρόπους επανόρθωσης αμέσως ώστε ο οργανισμός να επανέλθει. Για παράδειγμα: επαρκές η και παραπάνω νερό, περπάτημα ή κολύμπι, και ημέρα διόρθωσης όπως θα την ορίζει ο εκάστοτε διατροφολόγος!!!

6) Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν “ειδικούς” διαιτολόγους για να χάσουν κιλά. Δείχνουν εμπιστοσύνη στο επάγγελμα σας και η ερώτηση είναι αν τελικά όλοι χρειαζόμαστε κάποιον να μας καθοδηγεί ή κάποιον που θα μας “φοβίζει” για να πετύχουμε το στόχο μας.
6. Μακάρι όλοι να αδράξουν μία ευκαιρία να μιλήσουν με τον διατροφολόγο της επιλογής τους για να πάρουν συμβουλές! Σίγουρα ένας ειδικός καθοδηγεί σωστά και με γνώμονα την υγεία και το στόχο του καθενός!

7) Υπάρχει λύση για όλους τους ανθρώπους; Όσα κιλά και να είναι;
7. Αισιόδοξα απαντώ “ναι”! Ακόμη κι αν υπάρχουν θέματα υγείας , πάντοτε υπάρχει τρόπος να ελιχτεί το άτομο και να καταφέρει να μειώσει το βάρος του.

 

back to top

ΕΤΑΝΑΠ

ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.