Kosmos Chania - Wednesday, 01 February 2023

Πλήρης δικαίωση του "Κ" για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον Αρναουτάκη

Ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι, κατά κοινή ομολογία, ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει ιδιαίτερα θετικές γνώμες απ’ όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως αν και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, γίνεται αποδέκτης, σε κάθε ευκαιρία, κολακευτικών αναφορών από κορυφαία στελέχη τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Read more...

Συνέντευξη Μανόλη Μπολώτη: "Το νοσοκομείο μας αλλάζει επίπεδο... και επιτέλους πάει μπροστά"!

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε ότι ο Μάνος Μπολώτης αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή διοικητή στο νοσοκομείο Χανίων... πολλοί είναι αυτοί που περίμεναν να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο φυσικά για το νοσοκομείο μας και δεν έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους. Ένας άνθρωπος που κατάφερε μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα μέσα από ατέλειωτες ώρες εργασίας να βάλει τη σφραγίδα του σε έναν οργανισμό που μέχρι τότε πάσχιζε να επιζήσει. Μέσα από την γνώση και την εξειδίκευση του ανθρώπου αυτού, το νοσοκομείο μας εκσυχρονίζεται και περνάει σε άλλο επίπεδο.


- Με την ολοκλήρωση της θητείας σας ως Αναπληρωτής Διοικητής στο ΓΝ Χανίων και με αφορμή την πρόσφατη παράτασή της, θα ήθελα να κάνουμε μια ανασκόπηση των τριών τελευταίων ετών, ένα μικρό απολογισμό. Όμως, πρώτα ας αναφερθούμε στο θέμα που μονοπώλησε την επικαιρότητα και συνέπεσε με την έναρξη της θητείας σας τον Ιανουάριο του 2020. Την πανδημία Covid-19.
Η πανδημία του SARS Covid – 19, ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών και για αυτό το λόγο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από το ξέσπασμα της, χαρακτηρίστηκε ως Παγκόσμια Επείγουσα Υγειονομική Κρίση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία βρήκε το νοσοκομείο Χανίων σε ένα σχετικά αδύναμο σημείο, εξερχόμενο από μία υπερδεκαετή οικονομική κρίση και πολιτικές αστοχίες με μειωμένους πόρους και προσωπικό, και με όλες τις γνωστές παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ευθύς αμέσως επιλέξαμε ως Διοίκηση να δούμε την Υγειονομική Κρίση ως ευκαιρία και αμέσως προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων, ενεργειών και δράσεων για την βέλτιστη και καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση και διαχείριση της Πανδημίας. Θα αναφερθώ συνοπτικά σε κάποια βασικά σημεία καθώς η μερική αποτύπωση της διαχείρισης της Πανδημίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων απαιτεί πάρα πολλές σελίδες και ώρες.
Ως Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δημιουργήσαμε πάρα πολλά τμήματα νέα τμήματα και μονάδες για να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Προβήκαμε σε πολλές δομικές αλλαγές του τρόπου λειτουργίας μας με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των υγειονομικών μας όσο και των συμπολιτών μας με την εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων και οδηγιών. Υπήρξε άμεση ενεργοποίηση όλων των θεσμικών προσώπων & επιτροπών του Νοσοκομείου μας με σκοπό την ταχύτερη ανταπόκριση στις προκλήσεις της πανδημίας. Αιχμή του δόρατος, οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα της Επιτροπής Λοιμώξεων. Δώσαμε μεγάλη έμφαση εκτός από την ασφάλεια στην εκπαίδευση του προσωπικού καθώς όπως είναι γνωστό, το Νοσοκομείο είναι ένας οργανισμός εντάσεως εργασίας και ως εκ τούτου, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο πολυτιμότερος πόρος που διαθέτουμε. Αμέτρητα πρωτόκολλα, αμέτρητες ώρες εκπαίδευσης, σχεδιασμού και αναδιοργάνωσης και πραγματικά ατελείωτες ώρες σκληρής δουλειάς και αγωνίας. Δημιουργήσαμε ξεχωριστές δομές: ΤΕΠ Covid, ΤΕΠ Παιδιατρικό Covid, Βιοχημικό Εργαστήριου Μοριακού Αναλυτή PCR μέσω δωρεάς από το Υπουργείο Υγείας, Κλινική Νοσηλείας αλλά και Ενδιάμεσης Νοσηλείας Covid, ΜΕΘ Covid. Για να αντιληφθούμε την επίδραση και τον αντίκτυπο που είχε η Πανδημία SARS Covid – 19 στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, παραθέτω συνοπτικά ορισμένα στατιστικά στοιχεία:
Συνολικά νοσηλεύσαμε 1.748 συμπολίτες μας στις 2 Κλινικές Covid, 167 παιδιά στους ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους της Παιδιατρικής μας Κλινικής, 8 νεογνά στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, και 189 συμπολίτες μας στην ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου μας.
Διενεργήσαμε επίσης 177.782 PCR διαγνωστικά tests & 85.670 rapid tests καθώς το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ήταν το Νοσοκομείο Αναφοράς για την Πανδημία SARS Covid – 19 στη Δυτική Κρήτη, για τους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνου και τέλος, πραγματοποιήσαμε 74.967 εμβολιασμούς!
Όπως αντιλαμβάνεστε, το ανθρώπινο δυναμικό αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω. Και να τονίσουμε σε εαυτό το σημείο, ότι η διαχείριση και αντιμετώπιση της Πανδημίας έγινε παράλληλα με την συνέχιση της λειτουργίας των υπόλοιπων Κλινικών, Μονάδων, και Τμημάτων των Νοσοκομείων μας, όπως και των χειρουργείων μας.

- Καταλαβαίνουμε όμως ότι παρόλη την κρισιμότητα και τους πόρους που αντλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι προσπάθειες σας δεν εξαντλήθηκαν σε αυτή.
Μπορείτε να μας μιλήσετε για άλλα έργα που έγιναν στο Νοσοκομείο;
Όπως προαναφέραμε η διαχείριση και αντιμετώπιση της Πανδημίας δε μας εμπόδισε από το να υλοποιήσουμε το στρατηγικό σχεδιασμό μας για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Μία πλειάδα έργων και νέων δραστηριοτήτων, λειτουργιών και Ιατρείων ολοκληρώθηκαν στα τρία αυτά δύσκολα χρόνια της πανδημίας καθώς και πολλά άλλα έχουν μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης.
Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφερθώ στα ακόλουθα: στην δημιουργία των έξι νέων κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, στην δημιουργία τριών νέων υπερσύγχρονων κλινών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στις ολοκληρωμένες δράσεις μας στο σκέλος του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Νοσοκομείου μας, τον Ηλεκτρονικό Ιατρονοσηλευτικό Φάκελο Πανάκεια, το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Post Covid, στην πιστοποίηση πολλών τμημάτων μας με αυστηρά πρότυπα ποιότητας και την εφαρμογή σύγχρονων Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας, την σημαντική επένδυση που έχουμε κάνει σε τομείς όπως είναι τα χειρουργεία και το τμήμα κλινικής διατροφής, ο ψηφιακός αγγειογράφος, η αλλαγή των δαπέδων και η ανακαίνιση των κλινικών καθώς και η σημαντικότατη αναβάθμιση στο σύνολο σχεδόν του εξοπλισμού βιοϊατρικής τεχνολογίας του Νοσοκομείου μας και πολλά άλλα.

- Ποια είναι τα επόμενα σχέδια; Έχουμε κάτι άλλο να περιμένουμε;
Υπάρχουν πάρα πολλά έργα τα οποία βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης καθώς επίσης και στη φάση σχεδιασμού, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν προς το καλύτερο την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Κάποια από αυτά τα έργα είναι μικρότερης εμβέλειας και κάποια άλλα μεγαλύτερης.
Δεν θα μπορούσα στο σημείο αυτό να μην αναφερθώ σε ένα μεγαλόπνοό έργο τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των χειρουργικών αιθουσών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Όπως γνωρίζετε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων είναι ένα δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα και είναι το μοναδικό στο νομό μας. Στο χειρουργικό τομέα υπάγονται 10 χειρουργικές κλινικές με χειρουργεία τα οποία ξεπερνούν τα πεντέμισι χιλιάδες ετησίως, σε πολλά εκ των οποίων, αν και δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, με τη βοήθεια των γιατρών μας (χειρουργών και αναισθησιολόγων) προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής εξειδίκευσης, δηλαδή χειρουργεία τα οποία συναντά κανείς μόνο σε τριτοβάθμια νοσοκομεία. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τους χειρουργούς μας καθώς επίσης για το νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά για το αναισθησιολογικό μας τμήμα καθώς και για την Αποστείρωση. Στο ΓΝΧ πραγματοποιούνται όλων των ειδών οι επεμβάσεις, στο ήπαρ, παγκρεας, θώρακα, λιθοτριψίες ενδοσωματικές και εξωσωματικές, κλπ. Το σημαντικό όμως είναι η στροφή του χειρουργικού τομέας στα διεθνή πρότυπα και στην minimal evasive χειρουργική! Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε προμηθευτεί τελευταίας τεχνολογίας ενδοσκοπικούς πύργους γενικής χειρουργικής, θωρακοχειρουργικής, ουρολογικούς πύργους κλπ., και στοχεύουμε στην προμήθεια συστήματος λιθοτριψίας trilogy & laser υψηλής ισχύος, από τα πρώτα στην Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι ο λιγότερο δυνατός χρόνος νοσηλείας με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, και όλα αυτά, προς όφελος των ασθενών μας.
Η αναβάθμιση των χειρουργείων κινείται σε δύο άξονες. Ένας είναι αυτός της αντιμικροβιακής θωράκισης των χειρουργείων με εφαρμογή υλικών νέας τεχνολογίας ιόντων αργύρου που θα δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον προστασίας του ασθενή από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις κατά τη χειρουργική επέμβαση.
Δεύτερος άξονας, είναι η δημιουργία υποδομών για την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας ψηφιοποίησης των χειρουργείων που εφαρμόζεται στα πλέον σύγχρονα χειρουργεία παγκοσμίως. Ο γιατρός θα έχει τη δυνατότητα μέσω της ψηφιακής διαχείρισης της εικόνας και του ήχου του χειρουργικού πεδίου, να υποστηρίζεται σε περιπτώσεις κρίσιμων χειρουργικών επεμβάσεων απομακρυσμένα.

- Έχουν γίνει σημαντικά πράγματα που αλλάζουν την εικόνα και την λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά δεν φαίνεται να έχουν επικοινωνηθεί αρκετά στον κόσμο, στους πολίτες. Θα κάνετε κάτι για αυτό;
Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό. Η ένταση των απανωτών πανδημικών κυμάτων καθώς και το μεγάλο εύρος των εργασιών και δραστηριοτήτων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, δεν μας έχει επιτρέψει να επικοινωνήσουμε όπως θα έπρεπε το έργο μας, το έργο των ανθρώπων μας, των υγειονομικών μας. Αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει με την προβολή του έργου μας ως Διοίκηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γνωρίζει ο κόσμος τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό μας και φυσικά όλους τους τομείς δραστηριότητας του νοσοκομείου μας για να μπορεί να ακουμπάει επάνω μας με ασφάλεια, για το πιο ευαίσθητο και σημαντικό αγαθό της ζωής του για την υγεία του. Σχεδιάζουμε λοιπόν έναν άξονα δράσεων εξωστρέφειας για το 2023 και ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτές τις δράσεις, θα μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά στην κοινωνία των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα πάντα για το καλό και το όφελος των συμπολιτών μας.

- Ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά ακούγονται και αρκετά. Ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Πρόσφατα διαβάσαμε ανακοινώσεις των εργαζομένων για έλλειψη προσωπικού, για δύσκολες συνθήκες εργασίας και για τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Τί κάνει η διοίκηση για αυτό;
Η Διοίκηση του ΓΝΧ από την πρώτη στιγμή έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, με κάθε μορφή και μέσο που έχει στη διάθεση της και με όλη την ευελιξία που της παρέχουν η ισχύουσα νομοθεσία και οι διάφορες νομοθετικές βελτιώσεις όπως αυτές έχουν ψηφιστεί κατά την περίοδο της πανδημίας. Συγκεκριμένα στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022, έχουν προσληφθεί 324 άτομα!
Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει μια αντίρροπη τάση, το αμείλικτο κύμα των συνταξιοδοτήσεων καθώς το ΕΣΥ βαίνει προς την ολοκλήρωση της 4ης δεκαετίας του, όλοι οι πρωτεργάτες του, βρίσκονται προ των πυλών της συνταξιοδότησης. Καθώς επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι κατά τα 3 τελευταία χρόνια της Πανδημίας, στο ΓΝΧ λειτούργησαν πάνω από 10 νέες δομές και ιατρεία, με σκοπό τον ανασχεδιασμό των επιχειρησιακών μας διαδικασιών και την βελτίωση της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας προς τους συμπολίτες μας.
Συμπερασματικά, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού. Η Νοσηλευτική υπηρεσία βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση, με τα άμεσα κενά να δημιουργούν μεγάλη πίεση στο υπάρχον προσωπικό, το οποίο πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν και του είμαστε ευγνώμονες. Ευελπιστούμε ότι μέσω της προκήρυξης των 58 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού που είναι σε εξέλιξη καθώς και με άλλες μορφές ευέλικτης εργασίας, θα μπορέσουμε να αντισταθμίσουμε το ισοζύγιο. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό και τις ελλείψεις ιατρών σε πολλούς κλάδους, όπως είναι στην Παθολογία, στην αναισθησιολογία, στην Ογκολογία κοκ. Πάμπολλες προκηρύξεις θέσεων δυστυχώς έχουν βγει άγονες καθώς δεν υπάρχει κανένας ενδιαφερόμενος. Το brain drain, άλλη μια μαύρη τρύπα στο θέμα του ανθρώπινου δυναμικού, είναι άλλη μια μεγάλη δυσκολία που συναντάμε μπροστά μας.
Επίσης, πέρα από το ανωτέρω προσωπικό, έχει υπογραφεί σύμβαση με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης του Νομού Χανίων, με την οποία έχουν διατεθεί στο Νοσοκομείο δεκατρείς (13) εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων απαραίτητων για την λειτουργία των υπηρεσιών, στους οποίους δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι υποψήφιοι στους καταλόγους επικουρικού προσωπικού της 7 ης Υ.ΠΕ, στοιχείο που ανεβάζει το γενικό σύνολο εισροής ανθρώπινου δυναμικού σε 337 άτομα.


- Και οι πολίτες? Πως νιώθουν, πως βιώνουν όλες αυτές τις βελτιώσεις και τα έργα που αναφέρατε παραπάνω.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν αγκαλιάσει το σύνολο των ενεργειών και των προσπαθειών μας. Θα ήθελα να σταθώ επιγραμματικά στον άξονα Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί τα τελευταία 3 χρόνια στην προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της καθημερινότητας και την εμπειρίας του πολίτη μέσα από τη συνδιαλλαγή και την διεπαφή του με το ΕΣΥ. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός δεν αποτελεί μια μόδα, ή μια εφήμερη τάση για το ΓΝΧ. Αποσκοπεί:
• Στην εξάλειψη των ανισοτήτων στην πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας,
• Στην προσφορά λύσεων με νέες ψηφιακές υπηρεσίες στον πολίτη / ασθενή, με διαφάνεια, εφαρμόζοντας τις αρχές της χρηστής δημόσιας διοίκησης,
• Στην διαμόρφωση ενός συστήματος που θα αποτελέσει έναν αξιόπιστο συνεργάτη του επαγγελματία υγείας,
• Στην δημιουργία ενός πλήρως ψηφιοποιημένου, έξυπνου Νοσοκομείου, το οποίο θα είναι ασφαλέστερο τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς μας.
Αναμφίβολα το καλύτερο σημείο εκκίνησης, είναι να βάλουμε τον ασθενή στο επίκεντρο της διαδικασίας, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, και πράγματι αυτό κάναμε, δημιουργώντας νέες, καινοτόμες υπηρεσίες:
Τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα είναι μια μεγάλη καινοτομία. Κατά τα πρώτα στάδια της Πανδημίας SARS Covid - 19, διαπιστώσαμε ότι μεγάλη μερίδα ασθενών επέστρεφαν στο ΓΝΧ απλά και μόνο για να λάβουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών (όχι των κλινικών) εξετάσεών τους, από τον Εργαστηριακό Τομέα. Μετά την υλοποίηση της εφαρμογής Ηλεκτρονικά Αποτελέσματα από την ιστοσελίδα του ΓΝΧ, ο κάθε ασθενής, μπορεί εύκολα, απλά και με απόλυτη ασφάλεια, να πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, απλά μπαίνοντας με κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική υπηρεσία του ΓΝΧ. Η εν λόγω εφαρμογή όμως έχει και ένα βαθύ, κοινωνικό αποτύπωμα, καθώς εξαλείφεται η ανάγκη άσκοπων μετακινήσεων, κάτι αδιανόητο στα απανωτά lockdown, βοηθώντας τόσο το γενικό πληθυσμό όσο και ειδικές, ευάλωτες ομάδες ασθενών, πχ ογκολογικοί, από άσκοπες μετακινήσεις.
Τέλος, τα Ηλεκτρονικά Ραντεβού, άλλη μια καινοτόμος υπηρεσία του ΓΝΧ, επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους ασθενείς, να κλείσουν από οποιοδήποτε σημεία, με απόλυτη ασφάλεια, το ραντεβού με τις περισσότερες ειδικότητες γιατρών από τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Τα οφέλη είναι πολλά και πολλαπλά: μείωση άσκοπων μετακινήσεων, εξοικονόμηση χρόνου, μείωση της διασποράς του ιού SARS Cov2, αποτελεσματικότερη και με μεγαλύτερη διαφάνεια λειτουργία της
Γραμματείας των ΤΕΙ κοκ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου καινοτόμου συστήματος των Ηλεκτρονικών Ραντεβού, κλείστηκαν πάνω από 350 ραντεβού ηλεκτρονικά, με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να χρειαστεί να μεταβεί κανένας πολίτης στο ΓΝΧ. Συνολικά μέσα στο πρώτο, πιλοτικό αν θέλετε διάστημα λειτουργίας του νέου συστήματος, το οποίο συνυπάρχει με το παλαιό, έχουμε κλειστεί πάνω από 1200 ηλεκτρονικά ραντεβού. Προσωπικά θεωρώ τα ηλεκτρονικά ραντεβού την μεγαλύτερη καινοτομία μας τα τελευταία χρόνια, καθώς εισέρχεται στον πυρήνα της εσωτερικής μας λειτουργίας.
Ο ιατρονοσηλευτικός φάκελος ασθενούς, «Πανάκεια», αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση καταγραφής και τήρησης όλων των πληροφοριών του ασθενούς, από την εισαγωγή του στο ΓΝΧ μέχρι και το εξιτήριο, όλα σε ηλεκτρονική μορφή. Η πληροφορία είναι άμεσα προσβάσιμη και προσπελάσιμη, με ασφάλεια, σε κάθε ιατρό και νοσηλευτή που χειρίζεται το περιστατικό. Εξαλείφουμε το χαρτί από την καθημερινή πρακτική, υιοθετώντας tablet στην νοσηλεία, εκσυγχρονίζοντας και θωρακίζοντας την ιατρονοσηλευτική φροντίδα, περιορίζοντας δραστικά τα λάθη και μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο καταγραφής, διαμοιρασμού και διάχυσης της απαιτούμενης πληροφορίας, με ασφάλεια.
Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό μας, στους συνεργάτες μας, στους υγειονομικούς μας, που στερήθηκαν τα πάντα για να δώσουν την μάχη ενάντια στην πανδημία με αποτέλεσμα όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε επιτυχώς τα πρώτα στάδια της Παγκόσμιας Υγειονομικής Κρίσης της Πανδημίας SARS Covid – 19. Δεν ξεχνάμε επίσης τους συναδέλφους μας, υγειονομικούς καθώς και τους συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους στη δίνη της Πανδημίας. Από το σημείο αυτό, από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, δίνουμε την εγγύηση ότι θα είμαστε πάντα εκεί, στο πλευρό τους, προς όφελος της υγείας των συμπολιτών μας, και πως όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε! Τέλος, ένα ευχαριστώ στην 7η Υπε καθώς και στο Υπουργείο Υγείας για όλη την πολύτιμη συνεργασία και αρωγή.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

ΕΤΑΝΑΠ

ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.