Υποψήφια με τον Μαλανδράκη η Μαργαρίτα Τσιράκη - Πετράκη

Νιώθω ευθύνη και αγάπη για τον τόπο μου και για τον δήμο μας.

Σε αυτόν τον τόπο γεννήθηκα, μεγάλωσα και δημιούργησα την οικογένεια μου. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήμουν μέλος της Τ.Κ Σκινέ και μέλος του Δ.Σ Κοινωφελούς Ιδρύματος – Πολιτιστικού Κέντρου ΄΄Ιουλιανός Τσιράκης΄΄.
Θέλω να συνεχίσω να είμαι χρήσιμη σε κάθε πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό φορέα που αναδεικνύει τον τόπο μου και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Πιο ώριμη λοιπόν αυτή την φορά θέλησα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην δημοτική ενότητα Πλατανιά.

1) Ποιος είναι ο λόγος που θελήσατε να είσαστε υποψήφια στις εκλογές;
Νιώθω ευθύνη και αγάπη για τον τόπο μου και για τον δήμο μας. Σε αυτόν τον τόπο γεννήθηκα, μεγάλωσα και δημιούργησα την οικογένεια μου. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήμουν μέλος της Τ.Κ Σκινέ και μέλος του Δ.Σ Κοινωφελούς Ιδρύματος – Πολιτιστικού Κέντρου ΄΄Ιουλιανός Τσιράκης΄΄.
Θέλω να συνεχίσω να είμαι χρήσιμη σε κάθε πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό φορέα που αναδεικνύει τον τόπο μου και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Πιο ώριμη λοιπόν αυτή την φορά θέλησα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην δημοτική ενότητα Πλατανιά.

2) Γιατί με τον Γιάννη Μαλανδράκη;
Τον Γιάννη Μαλανδράκη τον θεωρώ κορυφαίο αυτοδιοικητικό.
Είναι ένας άνθρωπος που μας έχει αποδείξει μετά από τόσα χρόνια ποιος είναι και τι έχει προσφέρει στον δήμο μας.
Είναι ο άνθρωπος που ποτέ δεν θα σου κλείσει την πόρτα του γραφείου του, που θα ακούσει τους προβληματισμούς σου και που θα προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.
Με αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν δίνω το παρών στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του.

3) Θεωρείται ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του δήμου σας και σε ποιους τομείς θεωρείται ότι πρέπει να γίνει “δουλειά”;
Σε όλους του τομείς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και για αυτό άλλωστε προσπαθούμε αδιάλειπτα. Υπάρχουν έργα που έχουν ολοκληρωθεί, έργα που είναι σε εξέλιξη και έργα που πρόκειται να μπούν στον προγραμματισμό μας.
Ευθύνη μας είναι να ασχοληθούμε ενεργά με όλα τα χωριά του δήμου μας και βασικό μας μέλημα είναι να συνδέσουμε την ενδοχώρα με την παραλιακή ζώνη.
Βασικοί στόχοι για τα επόμενα χρόνια είναι:
Η στήριξη του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα.
Η πραγματοποίηση μικρών και μεγάλων έργων υποδομής που περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, παιδικές χαρές και γενικότερα έργα που βελτιώνουν αισθητά την ζωή μας και την καθημερινότητα μας.
Στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό του δήμου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ζητήματα πολιτικής προστασίας με έργα αποκατάστασης καταστροφών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος στα πλαίσια μιας στρατηγικής βιωσιμότητας και αειφόρου ανάπτυξης.
Ανάδειξη του πολιτισμού και περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού με βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χιλιάδες επισκέπτες.
Τέλος δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον δρόμο της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης που έχει χαράξει ο δήμος Πλατανιά και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσει να κινείται στην τροχιά του ανθρωποκεντρισμού με ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αλλά και βοήθειας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

4) Ποιες προτεραιότητες θέτετε για τον Σκινέ που είναι ο τόπος που όπως δηλώνεται αγαπάτε και σας οδήγησε στο να κατεβείτε υποψήφια;
Ένα μεγάλο στοίχημα για εμένα είναι βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας και συνανθρώπων μας. O δήμος Πλατανιά είναι από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της Ελλάδας με μεγάλή ανομοιογένεια εδάφους και με μεγάλη έκταση οδικού δικτύου αγροτικού αλλά και δημοτικού. Ξέρετε οι άνθρωποι του Σκινέ και γενικότερα της ενδοχώρας θέλουν συγκεκριμένα πράγματα όπως ασφαλτοστρώσεις στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, αντιπλημμυρικά έργα και αποκατάσταση ζημιών. Θέλουν ο τόπος τους να είναι καθαρός και περιποιημένος με καλό φωτισμό. Σχολεία πρότυπα όπως είναι τα δικά μας.
Στην περιοχή του Σκινέ είμαστε λοιπόν σε μια διαδικασία αντικατάστασης νέου γηπέδου μπάσκετ και στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα μια παιδική χαρά και γήπεδο 5Χ5.

5) Πόσο εύκολο είναι να είσαστε και εσείς και ο σύζυγος σας στα κοινά έστω και αν είναι διαφορετικό μετερίζι ενώ παράλληλα να πρέπει να έχετε το ρόλο της μητέρας;
Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Πετράκη χειρουργό στο νοσοκομείο Χανίων και μαζί έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά. Αν και ο άντρας μου κάνει μια σκληρή δουλειά που απαιτεί πολλές ώρες εργασίας στο νοσοκομείο, το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς όπως μας έχει μεταδοθεί από τις οικογένειές μας νικάει κάθε εμπόδιο και κάθε κούραση.
Νιώθω έτοιμη να προσφέρω στον τόπο μου και στον δήμο Πλατανιά βασισμένη στην σκληρή δουλειά ,στην εντιμότητα και στην αξιοπρέπεια. Νιώθω περήφανη για όσα έχω καταφέρει στην έως τώρα πορεία μου.
Το τελευταίο διάστημα σκέφτομαι αν οι πολίτες τελικά θα με εμπιστευτούν.
Δεν μένει παρά να περιμένουμε το εκλογικό αποτέλεσμα.

back to top

ΕΤΑΝΑΠ

ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.