Σπύρος Μπαλαντίνος: “Ελπίζω η τοπική αυτοδιοίκηση και τώρα αλλά και τα επόμενα χρόνια, να γεμίσει από νέα πρόσωπα, νέα μυαλά, νέες απόψεις”

Ο Σπύρος Μπαλαντίνος ανοίγει τα χαρτιά του για τις βλέψεις του μέσα από την Περιφέρεια αλλά και τους στόχους που ο ίδιος ορίζει για το μέλλον του τόπου μας.

1) Σε γνωρίζουμε όλοι μέσα από την πετυχημένη σου επιχειρηματική δραστηριότητα. Ποιος είναι ο λόγος που θέλησες να ασχοληθείς με τα κοινά και δη με την Περιφέρεια;
Κατά το παρελθόν, αρκετές φορές μου προτάθηκε να είμαι υποψήφιος, στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά θεωρούσα ότι στο Δήμο δεν θα αξιοποιούσα στο μέγιστο την εμπειρία και τις γνώσεις μου.
Τα τελευταία χρόνια έχω μια τριβή με την Περιφέρεια λόγω της ιδιότητας μου ως Πρόεδρος Τυροκόμων, οπότε διαπίστωσα ότι υπάρχουν δραστηριότητες, στις οποίες θα μπορούσα αποδοτικά να βοηθήσω, με τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Αντιλαμβάνομαι ότι σε περίπτωση εκλογής μου θα πρέπει να συνεισφέρω και σε πεδία τα οποία σήμερα δεν γνωρίζω καλά, όμως δεν φοβάμαι καθώς διαβάζω και μαθαίνω γρήγορα, και θα έχω πιστεύω μια ουσιώδη παρουσία σε κάθε περιφερειακό συμβούλιο.

2) Κάνοντας μία κριτική στα σημερινά πεπραγμένα της Περιφέρειας θεωρείς ότι είναι θετικό το πρόσημο στα Χανιά και γιατί;
Συναντάω συχνά σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα το ότι η Περιφέρεια δεν έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στο Νομό Χανίων και ότι ο Νομός μας είναι «ριγμένος» σε σχέση με το Ηράκλειο. Είναι μια άποψη που αν με ρωτούσες πριν μερικούς μήνες ίσως και να συμφωνούσα, καθώς δεν είχα ουσιαστικά ασχοληθεί.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Περιφέρεια δεν είναι μόνο ο δρόμος που πάει στο χωριό μας και σίγουρα δεν είναι ο ΒΟΑΚ που ακούω συχνά. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα τα οποία αν και υλοποιούνται ή χρηματοδοτούνται από άλλους φορείς, όπως Υπουργεία ή Κοινοτικά Προγράμματα, γίνονται υπο την αιγίδα της Περιφέρειας.
Παράλληλα η Περιφέρεια χρηματοδοτεί δράσεις και μελέτες των Δήμων σε ολόκληρη την Κρήτη, οι οποίες δεν βρήκαν χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα, όμως είχαν έτοιμες μελέτες και μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα. Επίσης δεν πρέπει να αμελήσουμε την στήριξη που λαμβάνει ο πρωτογενής τομέας, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, μέσω χρηματοδοτήσεων διαφόρων δράσεων και φορέων.

3) Ποια έργα θα ήθελες την επόμενη πενταετία να δεις να γίνονται στη Κρήτη και τα Χανιά και να φέρουν την υπογραφή της Περιφέρειας;
Για εμένα η ολοκλήρωση της Δημοτικής Αγοράς που χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο μέρος της από την Περιφέρεια είναι από τα πιο σημαντικά έργα για την πόλη μας, καθώς αν την αξιοποιήσουμε σωστά μπορεί να γίνει το δικό μας κέντρο προώθησης και προβολής των τοπικών προϊόντων και να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για τις Χανιώτικες επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα.
Φυσικά πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα έργα υποδομών τα οποία θα μπορούν να υποστηρίξουν την εκρηκτική αύξηση των κλινών και των επισκεπτών τα επόμενα χρόνια, ενώ σίγουρα θα πρέπει να γίνουν ουσιώδεις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που όλοι βλέπουμε σήμερα.

4) Αν όλα πάνε καλά και εκλεγείς στο Περιφερειακό συμβούλιο και σε φωνάξει ο Σταύρος και σε ρωτήσει με τι θα ήθελες να ασχοληθείς, τι θα ήταν αυτό;
Το πεδίο το οποίο είμαι έτοιμος να συνεισφέρω από την επόμενη μέρα το πρωί είναι ο πρωτογενής τομέας και η προώθηση των Κρητικών προϊόντων. Έχω γνώσεις και εμπειρία και είναι κάτι που ασχολούμαι και σήμερα. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι μπορώ να συνεισφέρω τα μέγιστα και στην αντιπεριφέρεια της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο τομέα κληθώ να συνεισφέρω.

5) Κάποιος που δεν έχει αποφασίσει το τι θα ψηφίσει, γράψε του το γιατί να ψηφίσει Αρναουτάκη και γιατί Μπαλαντίνο και όχι έναν άλλον σύμβουλο.
Ο κ. Αρναουτάκης είναι ο άνθρωπος κλειδί αυτή την στιγμή στην Περιφέρεια Κρήτης. Μπορεί να συνομιλήσει με όλους και με ψυχραιμία να οδηγήσει την εκάστοτε ομάδα σε παραγωγικές αποφάσεις. Επίσης είναι άριστος γνώστης του πως θα απορροφήσει στο μέγιστο τα Εθνικά και Κοινοτικά προγράμματα, ώστε να συνεισφέρει αποδοτικά στην ολοκλήρωση των έργων.
Στο γιατί να ψηφίσει εμένα, θα έλεγα ότι όλοι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να έχουμε την ευκαιρία μας στο να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε για το κοινό καλό. Εγώ σαν άνθρωπος είμαι σίγουρα εργατικός και έχω τις δυνατότητες να βοηθήσω σε οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί. Μπήκα σε όλη αυτή τη διαδικασία με αγνές προθέσεις, με γνώμονα μόνο το καλό του τόπου μας, και θεωρώ ότι αν μου δοθεί η ευκαιρία την Κυριακή, θα το αποδείξω.

6) Ανεξαρτήτου αποτελέσματος θεωρείς ότι η ενασχόληση με τα κοινά θα πρέπει να είναι στόχος των νέων ανθρώπων και κυρίως των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά στην κοινωνική ζωή του νομού μας;
Καθημερινά λαμβάνονται αποφάσεις και γίνονται δράσεις που επηρεάζουν την ζωή μας σήμερα και θα επηρεάσουν το μέλλον των παιδιών μας σε αυτό τον τόπο. Θεωρώ ότι όποιος έχει την δυνατότητα θα πρέπει να βοηθήσει, χωρίς να σκέφτεται το προσωπικό του συμφέρον. Ελπίζω η τοπική αυτοδιοίκηση και τώρα αλλά και τα επόμενα χρόνια, να γεμίσει από νέα πρόσωπα, νέα μυαλά, νέες απόψεις και φρέσκια ματιά, ώστε να προχωρήσουμε δυναμικά στην επόμενη μέρα.

back to top

ΕΤΑΝΑΠ

ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.